Workshop/residensvisning med Jafar The Superstar och Sepideh Khodarahmi

"In the beginning, the real beginning that is, before extrasensory capitalism and over-the-counter ectoplasm, there was one gender: Pangea. Homoousia. Tamashi. Numeral XXI. The pillow princess. Then they were separated in two. Pillow/Princess. Now, lovers at the edge of the galaxy, we’ll rejoin them once again. What is the corporeality of submissiveness? How does one move through non-movement? What is the relationship between queer desire, rest, and reception?"

Sepideh Khodarahami och Edwin Safari är interdiciplinära performancekonstnärer med koreografisk praktik som undersöker passivitetens rörelser under sitt residens på Köttinspektionen 2023.

Torsdagen den 8 juni klockan 19:00 är du inbjuden att delta i en pågående performance-workshop som fördjupar dig i kuddprinsessans anatomi och utforskar förhållandet mellan queer lust, vila och mottagande.

Workshopen är ca en 1 timme lång, efteråt kommer vi att mingla och bjuda på snacks och dryck, och ha ett samtal/feedback-session med konstnärerna för de som vill dela med sig av sin erfarenhet av verket och sitt deltagande.

Bekväma kläder rekommenderas. Det bekvämaste du kan hitta. Kanske en pyjamas, eller varför inte dina favoritunderkläder?

-------

Sepideh Khodarahmi är skådespelare, dansare, koreograf, performer och cirkusartist, utbildad vid Teaterhögskolan i Göteborg och Amsterdams Hogeschool voor de Kunsten. Hon har arbetat på bland annat Unga Klara, Stockholms stadsteater och Uppsala stadsteater och är aktuell på Riksteatern, Dramaten, Konträr i Stockholm och Kiasma i Helsingfors. Hennes arbete kretsar kring kroppen som arena för utforskande, sensualitet och lust som metod, erotik och expansionen av dess innebörd, idén om det smutsiga, att röra sig mellan ”fin och ful” konst och tårtsittning.

Jafar The Superstar (alla pronomen) är en interdisciplinär drag artist som arbetar med mixed reality performance, subversiv komedi och interaktiva produktioner genom multimedia såsom text, video, spel, musik, somatik och teater. Den mångfacetterade drag personan är en terroristisk hamnskiftare som gör satir av självförverkligande kapitalistiska ideal, kändisdyrkan och ekonomisk underordning.

8 juni kl 19.00-20.00 Workshop/residensvisning på Köttinspektionen med Jafar The Superstar och Sepideh Khodarahmi.

Fri entré. Föranmäl genom att skicka ett mail till info@kottinspektionen-dans.se.

Bekväma kläder rekommenderas för deltagarna. Workshopen hålls på engelska.

Efter workshopen bjuds på dryck och snack och för dem som vill finns möjlighet att delta i ett samtal med konstnärerna om arbetet.