Open call

Inbjudan att delta i ett koreografiskt verk på Köttinspektionen under Revolve Performance Art Days 2017
Köttinspektionen Dans bjuder in till en kostnadsfri workshop med koreografen Ingri Fiksdal (NO), för att under en veckas tid möta henne och rörelsematerialet som performanceverket Shadows of Tomorrow består av. I slutet av workshoppen kommer verket uppföras offentligt under festivalen Revolve, på Köttinspektionen.

Verket har tidigare uppförts med tränade dansare, men i denna version är Ingri intresserad av att möta en mångfaldig grupp med blandad erfarenhet av rörelse, scen och dans. Det viktiga är att deltagarna känner sig intresserade av ett konstnärligt möte, av rörelse och att använda sin kropp, men det finns inget krav på någon speciell förkunskap om dans eller sceniskt arbete. Alla är välkomna att lämna intresse, gruppen som söks är med fördel en blandad och brokig skara som kan mötas och dela med sig av olika sätt att förstå verket och rörelsematerialet.

Praktisk information: Workshoppen börjar med en mer intensiv helg, den 6 – 7 maj, på Köttinspektionen, Strandbodgatan 3, i Uppsala. Under dessa dagar kommer det serveras fika/snacks, samt lunch. Under veckan därpå, 8 – 12 maj, repeterar gruppen kortare pass ett par timmar per kväll med Ingri. Lördagen den 13e maj presenteras sedan verket på Köttinspektionen som del av festivalen Revolve. Den dagen bjuds deltagarna också på mat. Workshoppen kommer hållas på engelska.

Skicka in en intresseanmälan till: tovesalmgren@gmail.com, där du kortfattat beskriver dig själv och vilka förhoppningar/förväntningar du har av att delta i workshoppen. Skicka in intresseanmälan innan 5 mars, det kommer vara först till kvarn som gäller.

Med verket Shadows of tomorrow, skapar den norska koreografen Ingri Fiksdal en totalupplevelse av psykedelisk konsert, men endast med hjälp av kroppsrörelser och ljus. Ingen musik hörs. Verket undersöker potentialen för kinestetisk överföring mellan performers och publik, och den latenta spridningen i massrörelser.

Shadows of Tomorrow lånar sin titel från en låt på Madvillains album Madvillainy av Madlib och MF Doom, som är nyckelpersoner inom genren psykedelisk hiphop. Psykedelisk hiphop karaktäriseras av komplexa samplade beats, ofta obskyrt material, och abstrakta låttexter fulla av okonventionella referenser. Shadows of Tomorrow är från början en dikt av Sun Ra, och Madvillain-låten samplar också den kosmiska trippen i Sun Ra’s film Space is the Place från 1974.

I Fiksdals Shadows of Tomorrow, uppstår konserten genom repetitiva och rytmiska rörelser, färgstarka skuggor och kostymer; kropparna är helt täckta av mönstrade tyg. Dansarnas anonymitet förstärker konsertens kollektiva aspekt, och skapar ett tryggt sammanhang för att undersöka individuella rörelser, som blir del av- och omsluts av- konsertens större kropp. Inför detta års upplaga av Revolve Performance Art Days, kommer en grupp Uppsalabor att framföra verket, en grupp med blandade intressen och erfarenheter av rörelse och scen. Under en workshop med Fiksdal möter deltagarnas rörelsevokabulär strukturen av Shadows of tomorrow, och denna unika process av möten ger upphov till en ny version av konserten, som tidigare framförts av en mer homogen grupp tränade dansare.

Läs mer om koreografen Ingri Fiksdal och om verket
http://ingrifiksdal.com/work/shadows-of-tomorrow/

Köttinspektionen Dans
http://kottinspektionen-dans.se

Festivalen Revolve Performance Art Days
http://konstmuseum.uppsala.se/revolve/

Inbjudan att delta i ett koreografiskt verk på Köttinspektionen under Revolve Performance Art Days 2017

6 -13 maj 2017

Skicka in en intresseanmälan till: tovesalmgren@gmail.com, där du kortfattat beskriver dig själv och vilka förhoppningar och förväntningar du har av att delta i workshoppen. Skicka in intresseanmälan innan 5 mars, det kommer vara först till kvarn som gäller.