Köttinspektionen dans: öppen utlysning residens 2023

Två gånger under 2023 erbjuds residens till dansare eller koreograf, enskild eller mindre grupp (max tre personer). Residenset vänder sig till professionella danskonstnärer som söker en lugn plats för processbaserat arbete för att pröva nya arbetssätt, utmana sina invanda metoder och praktiker för att erfara, testa och förstå sitt konstnärskap på ett nytt sätt. Som en del av residenset ingår att vid ett tillfälle dela med sig av sin praktik i form av en workshop, samt att delta med en föreställning i ett offentligt program.

Residensen erbjuder arbetsplats, och konstnären (eller gruppen) kommer att få tillgång till hela huset för sig själva under residensperioden. Lokalen har ett scenrum med rigg för enkelt teaterljus och ljudutrustning, samt flera mindre rum. Scenrummet har sviktande dansgolv samt gradäng som kan byggas upp. Det finns ingen hustekniker eller annan personal på plats i huset, utom vid planerade möten.

Utöver tillgång till platsen erbjuds ett residensprogram i form av ett batteri av stödfunktioner som konstnären kan välja att ta del av. Vi erbjuder möjlighet till nätverkande med lokala kulturaktörer, dramaturgiska samtalspartners, fördjupande samtal med oss som driver verksamheten (kring arbetsprocess, produktion, kommunikation t ex), feedback eller liknande organiserade möten samt möjlighet till residensvisningar, offentliga eller med inbjuden publik.

For full information follow this link:

Svenska:
https://kottinspektionen-dans.se

English:
https://kottinspektionen-dans.se/en/

Residens 1: 11 maj – 11 juni 2023
Residens 2: 21 aug – 17 sep 2023

Information om ansökan och residensen hittar du här:

Svenska:
https://kottinspektionen-dans.se

English:
https://kottinspektionen-dans.se/en/

Sista ansökningsdag 15 januari 2023