HAPPIMESS

På slutet av 1990-talet, precis när Young-Hae Chang och Marc Voge startade sitt sammarbete och bildade gruppen Young-Hae Chang Heavy Industries, uppstod termen Hallyu eller den "koreanska vågen", som hänvisar till den globala spridningen av koreansk kultur. År 2020 vann filmen Parasite fyra Oscars, bland annat som bästa film och därmed befästes den Koreanska kulturens segervåg. Tack vare globala plattformar som tex YouTube eller Instagram når Koreansk traditionell kultur, mat, musik, film, litteratur och språk ut till fler och fler entusiaster. Även Young-Hae Chang Heavy Industries använder internet som medium. Vid sidan av utställningar på flertalet uppburna konstinstitutioner, kan man som sig bör för internet-pionjärer, se många av konstverken online på deras hemsida (www.yhchang.com).
Med hjälp av datorprogrammet Flash skapar de sina avskalade animerade texter med stora bokstäver i typsnittet Monaco, ofta synkroniserade till egenkomponerad jazzmusik, som de sedan låtit översätta till fler än 20 lokala språk där de ställt ut. Köttinspektionen har nu den stora glädjen att för första gången presentera flera verk på svenska. Vi kommer möta konstnärsduons reflektioner över livet: både yttre och inre dialoger, politiska betraktelser, filmiska scenerier och praktiska tips. Flödet värjer sig från kulturvärldens elitism, på ett charmigt motvalls sätt och det är bara att erkänna, Köttinspektionen har dragits med i Hallyu strömmen, varmt välkomna att besöka utställningen HAPPIMESS!

BIOGRAFI: Young-Hae Chang är översättare och konstnär, med en doktorsexamen i estetik från Universite de Paris och Marc Voge, är en Amerikansk poet. De är Baserade i Seoul och har varit verksamma sedan slutet på 1990-talet då de bildade konstnärsduon Young-Hae Chang Heavy Industries. De har ställt ut på flertalet stora institutioner i världen, bland annat: Tate i London, Centre Pompidou, Paris, Whitney Museum och New Museum i New York. De har varit på Venedigs, Kotchis och São Paulos Biennaler samt vunnit Webby Award för bästa konstwebbplats.

Utställningen pågår
17 april- 30 maj 2021

Öppettider:
tor-fre 15.00-18.00
lör-sön 12.00-16.00
Stängt Allhelgonahelgen to den 13 apr - sö den 16 apr

Performance
22 maj, kl.16 Spells § compost, Kajsa Wadhia och Maria Stiernborg
30 maj, "Förlängning av ditt öra", en platsspecifik lecture performance av Tove Salmgren

Vi följer Folkhälsomyndighetens
riktlinjer: kom inte om du känner
dig sjuk, håll avstånd och tvätta
händerna.

Max 8 personer i lokalen.