double solo mirror residency #3 Sonya Lindfors & Rani Nair

the double solo mirror residency har uppkommit ur en vilja att skapa stöttande strukturer för koreografer att ingå i öppna processer. Det är ett kuratoriellt koncept som öppnar upp för nya format för konstnärliga utbyten och reflektioner i relation till koreografiska solopraktiker. Projektet tar formen av en serie dubbelresidens där vi bjuder in solokonstnärer som i sin tur får bjuda in en annan solokonstnär till residenset.

Residenset är centrerat kring frågan om vad Performative Feedback kan vara med den specifika frågeställningen "Hur kan två solopraktiker reflekteras mot varandra så att feedback uppstår genom performance istället för samtal?" Residenset möjliggör för en experimentell atmosfär och process som uppvärderar reflektionen i sig, framför resultatet. Perioden avslutas med ett offentligt möte med de båda konstnärerna som delar med sig av processen och sina arbeten, och efterföljande samtal.

Det här är det tredje tillfället av tre, då koreograferna Rani Nair och Sonya Lindfors möts i en knapp veckas residens på Köttinspektionen. 

Till residensserien double solo  2019 har vi bjudit in koreograferna Jamila Johnson-Small/Last Yearz Interesting Negro, Sonja Jokiniemi och Rani Nair.

Läs mer om konstnärerna:
http://www.raninair.se
https://www.sonyalindfors.com

Söndagen den 10 november kl 16.00

double solo mirror residency #3, med Rani Nair and Sonya Lindfors

Publik presentation med efterföljande samtal lett av Nasim Aghili

Fri entré men begränsat antal platser. Förbokning rekommenderas.
Boka biljett via kottinspektionen@gmail.com ange ditt namn samt antalet personer.