din för evigt - Vincent

"Om jag blir värd någonting längre fram är jag värd någonting nu. För vete är vete även om folk tycker att det ser ut som gräs i början"

Uppsalas Fria Teater presenterar en föreställning om den holländske målaren Vincent van Gogh, ett visuellt och fysiskt teaterstycke i samma toner som Vincent själv är känd för – kraftfullt, poetiskt, grovkornigt och levande. All text i föreställningen är hämtad ur den omfattande brevväxlingen med brodern Theo.

Under minst sagt knappa förhållanden lyckades Vincent producera över 2000 verk. Mot slutet av sitt korta liv målade han nästan en tavla om dagen, ändå sålde han bara en enda.
Idag säljs hans verk för mångmiljonbelopp.

I föreställningen möter vi Vincent just när han tagit beslutet att bli konstnär och vi följer honom sedan genom hans gripande levnadsdrama.

“Det måste vara skönt att dö med vetskapen om att man har gjort lite uppriktigt arbete…och att veta att som resultat, kommer man att leva i minnet hos åtminstone några få och efterlämna ett gott exempel för de som kommer efter.”

Spelas 21 nov - 7 dec 2019
Köttinspektionen, Uppsala

I rollen som Vincent: Mats Tielman Lindberg
Regi och scenbild: Andrea Geurtsen.
Ensemble: Johan Zetterberg, Julia Boivie,
Kerstin Geurtsen, Bertil Teodorsson & Emma Jidhamre

Välkomna till en visuell teaterupplevelse om Vincent van Gogh, ett färgsprakande och fysiskt teaterstycke om konstnären som bokstavligen levde och dog för sin konst.
Efter vårens slutsålda spelperiod får nu denna hyllade föreställning en efterlängtad nypremiär! Läs mer på www.uppsalasfriateater.com