"DEAD" med Beauty and the Beast

Beauty and the Beast/Amanda Apetrea & Halla Ólafsdóttir

Det finns en saga som berättar om Beauty and the Beasts fascination av sin egen skugga. De stirrade på den, juckandes, frustandes, pekandes, härjandes, med fladdrande tungor, glödande ögon och blod som rann ur mungipan. Tills deras skugga en dag vaknade, blev levande och sedan åt up dem. Beauty and the Beast är nu ”DEAD”

I mer än två decennier har duon Beauty and the Beast, Amanda Apetrea och Halla Ólafsdóttir, varit en mytisk kraft inom danskonsten. Tillsammans har de skapat nya lyriska uttryck med sina hesa röster och poetiska danser – mediterandes över kärleken och hjärtesorger, vänskap och gemenskap, över krig, död och sex.

Deras nya föreställning, DEAD, är en pornografisk och dystopisk dansföreställning som genom inre och yttre verkligheter löder samman dans, poesi och musik med skönheten i det mörka. Den undersöker uttryck för sexualitet, kropp och kön och flirtar med kraften som finns i kåthet och lust. En kraft som de tror kan flytta berg.

Föreställningen kommer att utföras under samtycke i samförstånd med sin publik, vilket innebär att de som väljer att delta går med på vad som än händer under föreställningen. Det innebär också att vem som helst kan lämna rummet när som helst.

Som alltid handlar det om er och om dem och all kärlek i däremellan.

Läs mer om Beauty and the Beast/Amanda Apetrea & Halla Ólafsdóttir på
http://kottinspektionen-dans.se/program/circles-2-koreograferad-lasecirk...

Söndagen den 15 oktober

14.00 - 16.00 Koreograferad läsecirkel med Frida Sandström

17.00 "DEAD" med och av Beauty and the Beast, Amanda Apetrea & Halla Ólafsdóttir

Begränsat antal platser, först till kvarn!
Biljett är gratis men förbokning rekommenderas, boka biljett genom att skicka ett mail till info@kottinspektionen-dans.se.