Dansfiket

Dansfiket, som leds av konstnären Maud Karlsson, har varit ett återkommande inslag i Uppsala under senare år. Köttinspektionen Dans vill stötta Dansfiket genom att upplåta lokalerna till verksamheten på en återkommande basis. Under vecka 42 upplåter vi dessutom hela huset till Maud och hennes verksamhet, då inte mindre än tre olika verk kommer presenteras! Det första tillfället under veckan är Dansfiket då dansaren och koreografen Fernando Anuang’a gästar Köttinspektionens scen.

Om Dansfiket den 19 oktober:
Möt spektakulära kenyanske dansaren och koreografen Fernando Anuang’a i verket Traditional Future. 
Anuang'a delar sin tid mellan Kenya och Frankrike. Han är en koreograf inom modern dans och också en Massaj. Efter sin debut 1990 har han rest världen runt med sin dans och han inspireras av Massajernas traditionella danser och röster. Hans senaste verk – Traditional Future - är producerad av modedesignern Pierre CARDIN och presenterades först på Musée du Quai Branly i Paris och Espace Cardin, in 2011. Han kommer nu för första gången till Sverige och då till Uppsala och Dansfiket. Don't miss!!


Med anledning av Anuang’as gästspel, erbjuds en workshop för dansverksamma i Uppsala 18/10 kl 18-21 via Kulturenheten Dans, samt möte med ungdomar i Gottsunda och BUSIG-festivalen 17/10.
För anmälan till gratis workshop: ellen.sterby@regionuppsala.se

www.anuanga.comwww.maudsart.se
www.facebook.com/Dansfiket

Dansfiket görs med stöd från Uppsala kommun kulturnämnden och Kultur och bildning.

Torsdagen den 19 oktober kl 19.00


Dansfiket
 på Köttinspektionen med Fernando Anuang’a

Ingen förbokning
Fri entré!

(Alla publika evenemang under DANS paraply är fri entré, enligt en policy vi har om att tillgängliggöra dansen för alla).