Cheating Discipline and Other Artistic Affairs

Hon låter ord möta sin kropp. Språket förändrar hennes porösa hud inifrån. Orden utformar hennes substans till en specifik kropp; en fiktionell verklighet av förändring. En kropp; tiden rinner; en annan kropp. Hon flyter, tänker och fantiserar. När hon observerar sin omgivning sväljer hon den, och gör den till del av sin materia. Hon skiftar, rummet skiftar med henne; tillsammans rinner de in i en ny situation, en annan fiktion; verkligheter målas om av att hon rör sig genom dem.

Cheating Discipline and Other Artistic Affairs glider mellan och genom lager av disciplin(er) i kroppen. Flackande fram och tillbaka är verket otroget mot dans som disciplinerande arbete och konstnärlig disciplin genom affärer med andra konstnärliga yttringar; en multidisciplinerad kropp. Genom att röra sig igenom sociala, imaginära, språkliga och sensoriska kroppar utan hängiven kontinuitet, skapas mångfaldiga affärer. Affärerna skapar otrogna kontrakt, förföriska läckage och varierande sätt att spendera tid tillsammans som existerar inom, men bedrar, den disciplinära ordningen.

Samproducerad av Weld. Med stöd av Stiftelsen Längmanska kulturfonden.

Gry Tingskog arbetar med koreografi tillsammans med dans, skulptur, måleri och skrivande, genom att fläta samman trådar från performance och installation. Hon är för närvarande aktiv med verken Cheating Discipline and Other Artistic Affairs, I Object! och echoes of you(s). Gry är baserad mellan Stockholm och Gießen, Tyskland, var hon studerar en MA i koreografi och performance vid Justus-Liebig-Universität. Gry är även medgrundare och del av INSISTER SPACE, ett koreografiskt initiativ som föreslår kollegiala strukturer och sammanhang för frilansande konstnärer.

Fredag 20 sept kl 19.00

Cheating Discipline and Other Artistic Affairs

Med och av: Maia Means, Amina Szecsödy, Oda Brekke and Gry Tingskog

Koncept och koreografi: Gry Tingskog

Ingen förbokning

Välkomna!