Öppet för publik: residensvisning, videoverk och drop-in play tank

Performance-duon The Disengaged Free Jazz Orchestra har residens på Köttinspektionen 5-20 mars för att sätta igång arbetsprocessen med sitt nya performance Shonky Fabulation. Arbetet kommer att utforska bånglighetens estetik*, den spekulativa futurismen och de megalomaniska symptom som skapas av rådande kapitalistiska krav. 

* Shonky Aesthetics, myntat av konstnären John Walter, använder ett skevt men maximalistiskt uttryck. Det är en visuell estetik som gör uppror mot enhetlighet och perfektionism och som därigenom ifrågasätter sociala och estetiska gränser som berör skönhet, nytta och effektivitet. 

Öppet för publik Onsdag 20 mars

17.30-19.00 Drop-in play tank: Spekulativa juntan 

I det konstnärsdrivna projektet Spekulativa juntan bjuder konstnärerna Anna Kinbom, Maria Stiernborg och Kajsa Wadhia in till ett dialogbaserat konstverk som på ett lekfullt sätt kombinerar syjunta med högläsning av texter på temat spekulativ feminism.

19.00 Rue Madame av Anna Kinbom

Rue Madame är ett nytt videoverk som Anna Kinbom filmat i Paris tillsammans med sin mamma. Det är ett humoristiskt verk om ursprung och frånkoppling, historier och minne. Var kommer vi ifrån och vad väljer vi att minnas och berätta om vår historia, vad faller bort?

19.15 Shonky Fabulation residensvisning avThe Disengaged Free Jazz Orchestra

Arbetet kommer att utforska bånglighetens estetik, den spekulativa futurismen och de megalomaniska symptom som skapas av rådande kapitalistiska krav. Om den fiktiva ekonomin skapar dagens förutsättningar för våra liv måste nya fiktioner kunna skapa morgondagens. Shonky Fabulation söker och iscensätter dessa nya fiktioner och hämtar inspiration och tankegods från det bångliga och det megalomaniska.

Läs mer om konstnärerna på www.kottinspektionen-dans.se www.disengagedfreejazz.com www.annakinbom.com

Öppet för publik Onsdag 20 mars

17.30-19.00 Drop-in play tank: Spekulativa juntan

19.00 Rue Madame av Anna Kinbom

19.15 Shonky Fabulation residensvisning avThe Disengaged Free Jazz Orchestra

Fri entré, ingen förbokning