Öppet för publik: residensvisning, videoverk och drop-in play tank

Performance-duon The Disengaged Free Jazz Orchestra har residens på Köttinspektionen 5-20 mars för att sätta igång arbetet med Spells & Compost, ett projekt som undersöker magiska formler, spekulativ futurism och materiell ekokritik. Onsdagen den 20 mars bjuder de in till residensvisning tillsammans med konstnären Anna Kinbom som presenterar sitt videoverk Rue Madame, och ingår i det gemensamma konstprojektet Spekulativa Juntan som de startar på Köttinspektionen samma kväll.

17.30-19.00 Drop-in play tank: Spekulativa juntan
I det konstnärsdrivna projektet Spekulativa juntan bjuder konstnärerna Anna Kinbom, Maria Stiernborg och Kajsa Wadhia in till ett dialogbaserat konstverk som på ett lekfullt sätt kombinerar syjunta med högläsning av texter på temat spekulativ feminism. Den här gången läser vi ur ”Ett nytt Atlantis” av Ursula K. Le Guin. Vem som helst kan delta, inga förberedelser eller förkunskaper krävs. Kaffe, te och snacks serveras. Det går bra att komma när som helst under tiden det pågår, ring på ringklockan så kommer vi och öppnar.

19.00 Rue Madame av Anna Kinbom
Rue Madame är ett nytt videoverk som Anna Kinbom filmat i Paris tillsammans med sin mamma. Det är ett humoristiskt verk om ursprung och frånkoppling, historier och minne. Var kommer vi ifrån och vad väljer vi att minnas och berätta om vår historia, vad faller bort?

19.15 Residensvisning
Med soprummet som rekvisitaförråd experimenterar The Disengaged Free Jazz Orchestra med hemmagjorda lo-fi instrument, livemixad film och våra egna oskolade röster i en kaospoetisk residensvisning tillsammans med den multifauna som bebor och delar våra liv och kroppar.

Läs mer om konstnärerna på www.kottinspektionen-dans.se www.disengagedfreejazz.com www.annakinbom.com

Program Onsdag 20 mars

17.30-19.00 Drop-in play tank: Spekulativa juntan

19.00 Rue Madame av Anna Kinbom

19.15 Residensvisning av The Disengaged Free Jazz Orchestra

Fri entré, ingen förbokning